Visitekaartjes mogen uitdelen is geen beloning!

Ik maak regelmatig mee dat men voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten in de culturele sector. Dat men denkt dat mijn arbeidsuren gratis zijn, en dat meedoen en visitekaartjes uitdelen op zich al afdoende beloning is. Dat is op zich niet nieuw voor me. Ik heb jaren lang een klusbedrijf gehad in houtreparaties en schilderwerk, en ook in die hoedanigheid deed men regelmatig een beroep op me om in weekenden gezellig gratis mee te komen klussen. Nee dus, arbeidsuren zijn niet gratis. Je vraagt toch ook niet aan je kapper je haar te knippen en als beloning mag hij dan zijn visitekaartje uitdelen.


Ik heb genoeg van deze praktijken! Daarom lever ik een bijdrage aan het project Voor een visitekaartje op de eerste rij. Een sympathiek project dat probeert hier een passend antwoord op te geven. Ik heb hiervoor een mini-zelfportret op visitekaartjesformaat gezaagd. Het streven is een flink statement te maken met zo’n 1.000 kaartjes. Doe dus ook mee, als je hier genoeg van hebt!!

https://nataschawaeyen.nl/category/voor-een-visitekaartje-op-de-eerste-rij/