AVH_0647

Wandobject ‘TON’


Soms word ik gevraagd om een portret in hout te maken. Echter, mijn methode is niet geschikt om iedereen te portretteren. Het lukt eigenlijk alleen goed bij personen met veel contrast in het uiterlijk en hele persoonlijke uiterlijke kenmerken. En bij deze opdracht lukte dat uitstekend. Deze meneer heet Ton, en is een portret van de in 1977 overleden Ton dat ik maakte voor de zestigste verjaardag van zijn zoon. Tons gezicht was namelijk vol plooien, flink kaal bovenop zijn hoofd en hij droeg een enorme zware sixties bril. 


Zou hij mijn werk gewaardeerd of überhaupt begrepen hebben? Ik denk misschien niet begrepen dat ik het van de straat haal, maar hij zou het wel normaal gevonden hebben dat ik hout hergebruik. In 1977 bestond het hele begrip recycling nog niet, maar zomaar iets weggooien was in die tijd nog volstrekt niet normaal. 


Gewicht: 3,7kg

Maten: 46x61cm

Materiaal: oud gefineerd tafelblad, grenen kastplanken, stukje van een voormalig beuken tafeltje, stukje eikenhout, triplex, pigment. Mooi detail: Tons stropdas is gemaakt van wat eikenhout van de schouw uit zijn eigen huis.


2021


Privé bezit