AVH_0730

Wandbordje ‘MOMO’


Wáááát, gaan ze over twee weken al trouwen? Nou dan mag ik wel opschieten! Haastig begon ik aan dit kleine wandobject (het is eigenlijk meer een wandbordje) voor het toekomstige echtpaar D&D van hun keeshond genaamd Momo. Je zou denken “klein object dus ze was snel klaar” maar dat was niet zo. Door de kleine schaal lag de moeilijkheidsgraad juist hoger en was ik langer bezig dan aanvankelijk gedacht. De kleine stukjes hout lieten weinig ruimte om goede vormen te zagen, maar juist die goede vormen zijn zo belangrijk. Er zijn namelijk geen contouren bij de keeshond te zien, en dus moeten de uitgezaagde vormen van de ogen, neus, oortjes en de wijd uitstaande kraag van haar -nog meer dan ooit- het portret gaan bepalen.

Het wandbordje was op tijd klaar maar is het een echte kees? Nee, dat is toch niet goed te zien. Voor mijn gevoel zou dit iedere lichtbruin harige hond met een ‘bril’ kunnen zijn. 


Materiaal: ‘Momo’ is gemaakt van een ovaal onderplankje van een gesloopt eiken tafeltje, wat triplex en restjes grenenhout, allemaal gekleurd met houtkleurpigmenten. 


Maten (hxbr): 31,5 x 21,5 cm


2022


Privé bezit