2BFB079F-DBFE-4502-A7A7-3974335ECD1C

LP-KOFFER met glaskraaltjes

 

Prijs op aanvraag

 

Wisten jullie dat je afval van polyethyleen plastic zoals doppen van melkflessen en drankkartons veilig kan smelten? Toen ik het hoorde zag ik gelijk een grote halfronde lp-koffer van hout met een intarsia van allerlei kleuren polyethyleen voor me. Zou ik hout en polyethyleen kunnen combineren door een decoratief patroon in de kofferklep te frezen en op te vullen met dat plastic?

 

Dat moest ik onderzoeken. Om te beginnen maakte ik een grote koffer van enkele oude vurenhouten planken. Het is een rechthoekige body met een ronde scharnierende klep van maar liefst 18 lagen vurenhout. Op zich al een pittige klus want de planken waren enigszins kromgetrokken. De klep passend maken kostte ook nog eens behoorlijk veel tijd want het kurkdroge hout bleef maar de blauwgroene waterbeits opzuigen en uitzetten. Na het frezen van het patroon bleek de polyethyleen tot mijn grote ergernis op geen enkele manier te hechten in de geultjes zodat mijn intarsia-ontwerp nooit met dat plastic zou kunnen slagen. Ik heb mijn plan dus moeten bijstellen en ervoor gekozen om het patroon op te vullen met glaskraaltjes in de kleuren van de plastic doppen die ik speciaal hiervoor had opgespaard.  

 

En wat een mooi effect hebben die kraaltjes gegeven! Het is achteraf zelfs maar de vraag of mijn plan zó mooi uitgepakt zou hebben met polyethyleen als dat laatste wèl aan het hout gehecht zou hebben. Daarmee is ook deze koffer weer een heus kunstwerk geworden. Niet echt  om lp’s mee te nemen (het handvat is meer bedoeld om de klep te bewegen), maar wèl een unieke eye catcher in je kamer.

Maten (hxbrxd): 42 x 36,5 x 10cm

Materiaal: vuren planken, houtlijm, kleurpigment, glaskralen, epoxylijm, blanke alkydlak, goudkleurig kofferbeslag

 

2023

Verstuur een bericht