AVH_0463 zonder achtergrond

VALENTINA

 

€ 800,- 


Maar liefst 40 jaar heb ik gedanst en ik was er ook nog eens behoorlijk fanatiek in. Dus toen ik foto uit 1936 van de Russische ballerina Valentina Blinova zag was ik meteen verkocht. Die moest geportretteerd worden! Valentina danst op deze foto de rol van de vuurvogel, een mythologisch wezen dat half vrouw en half vogel is, in het gelijknamige ballet ‘de Vuurvogel’ van het Ballet Russes de Monte Carlo. Dit is een verhalend ballet gebaseerd op Russische volkssprookjes. Het verhaal gaat over de naïeve tsarevitsj Ivan die met hulp van de vuurvogel een groep prinsessen uit de macht van een boze tovenaar bevrijdt. 

 

Dit portret is overigens letterlijk de grootste Hartenbreker, want Valentina is maar liefst 1,22m lang en dat is slechts 43cm kleiner dan ik zelf ben. Of Valentina Blinova persoonlijk een grote hartenbreker was weet ik niet. Zover ik kon achterhalen had ze alleen een relatie met een collega-danser van het Ballets Russes en heeft ze na overspel zijnerzijds tijdens een cruise al zijn bagage overboord gesmeten.

 

Materiaal: ‘Valentina’ is gemaakt van multiplex, grenen- en vuren planken, beuken tafeltje en wijnkistje, kleurpigmenten en acrylverf.

 

Maten (h x br): 122 x 53 cm

 

2021

 

Indien je geïnteresseerd bent in ‘Valentina’ dan kan je mij hieronder een bericht sturen. 

 

Verstuur een bericht