AVH_0809-web

DOLORES

 

€ 750,-

 

In 1928 kwam er een spaans talig boek uit genaamd ‘Album de Cinelandia’ met prachtige foto’s en beschrijvingen van zo’n 200 bekende stomme film acteurs. Eén van die foto’s inspireerde mij voor een zesde Hartenbreker, te weten van de actrice Dolores del Rio. Haar foto was bij uitstek geschikt om uit te voeren in gerecycled hout: haar houding, haar gezicht, een parelketting, pothoedje, kleding met details en prachtige een beetje droevig kijkende donkere ogen. 

 

Wie was Del Rio? Del Rio was zo’n honderd jaar geleden een Hollywood ster die vaak de Latijns Amerikaanse vrouwelijke hoofdpersoon speelde. Haar carrière omvatte meer dan 50 jaren. Haar faam reikte ver buiten Hollywood. Zij werd ook wel gezien als de vrouwelijke versie van Rudolph Valentino, als hèt gezicht van de Art Deco periode, en volgens velen als de allermooiste actrice van de jaren dertig. Zij veranderde in haar eentje de populaire look onder vrouwen: in plaats van dunne wenkbrauwen en een laag pancake op het gezicht had zij natuurlijke aangezette lijnen en kleuren.  

 

Materiaal: grenen tafelblad en stukken grenen, vuren, gele beuk en rode beuk. Het hout is gekleurd met pigmenten en afgewerkt met blanke alkydlak. Dolores is de enige Hartenbreker die niet volledig van hout is. Zij heeft namelijk op haar kleding en hoed-ornament zwarte vintage glaskraaltjes. 

 

Maten (hxbr): 61 x 46cm

 

2022

 

Indien je geïnteresseerd bent in wandobject ‘Dolores’ dan kan je mij hieronder een bericht sturen. 

Verstuur een bericht