AVH_1162-color-edit-mobiel-web

LP-KOFFER met glaskraaltjes

 

Prijs op aanvraag

 

Wisten jullie dat je afval van polyethyleen plastic zoals doppen van melkflessen en drankkartons veilig kan smelten? Toen ik het hoorde zag ik gelijk een grote halfronde lp-koffer van hout met een intarsia van allerlei kleuren polyethyleen voor me. Zou ik hout en polyethyleen kunnen combineren door een decoratief patroon in de kofferklep te frezen en op te vullen met dat plastic? Dat moest ik onderzoeken.

 

Om te beginnen maakte ik een grote koffer van een paar vurenhouten planken: een rechthoekige body met een ronde scharnierende klep van maar liefst 18 lagen vurenhout. Na het frezen van het patroon in de klep bleek de polyethyleen tot mijn grote ergernis op geen enkele manier te hechten in de geultjes zodat mijn intarsia-ontwerp met plastic nooit zou kunnen slagen. Ik heb mijn plan moeten bijstellen en besloot om het patroon op te vullen met glaskraaltjes in de kleuren van de plastic doppen die ik speciaal hiervoor had opgespaard.  

 

En wat een mooi effect hebben die kraaltjes gegeven! Het is achteraf zelfs maar de vraag of mijn plan zó mooi uitgepakt zou hebben met polyethyleen als dat laatste wèl aan het hout gehecht zou hebben. Daarmee is ook deze koffer weer een heus kunstwerk geworden. Niet echt om lp’s mee te nemen (het handvat is meer bedoeld om de klep te bewegen), maar wèl een unieke eye catcher in je kamer.

Maten (hxbrxd): 42 x 36,5 x 10cm

Materiaal: vuren planken, houtlijm, kleurpigment, glaskralen, epoxylijm, blanke alkydlak, goudkleurig kofferbeslag

 

2023

 

Indien je geïnteresseerd bent in deze koffer dan kan je mij hieronder een bericht sturen.  

Verstuur een bericht