AVH_1450-zonder-achtergrond-web

BRAD

 

€650,-

 

Tijdens het zien van de speelfilm “Spy Game” bedacht ik om een portret te maken van Brad Pitt vanwege die coole kop met zijn gave zonnebril. Het portret hoefde van mij niet perse goed te lijken. Dat gaat ook bijna niet met zo’n rimpelloos hoofd en mijn stijl die juist rimpels en dergelijke nodig heeft voor de gelijkenis. Ik ben gewoon behoorlijk aan het experimenteren in mijn houten portretten, steeds verder in details gaan, nog meer 3d-effect. Heb ik dan iets met Brad? Nee hoor, het ging mij erom om jou te laten denken dat jij kijkt naar een kop met een gave zonnebril en een gedateerd kapsel, in plaats van naar 60 stukjes afvalhout.

 

Die bril is al een verhaal op zich. Ik heb hem voorzichtig in één stuk uit een grenen plankje gezaagd en daarna zo dun mogelijk gemaakt. De brillenglazen zijn eveneens van blauw-groen gekleurd grenenhout, afgewerkt met epoxyhars, maar lijken wel van steen wanneer je voor het werk staat. Ik wilde zelfs dat ie qua vorm op het origineel leek dus heb ik zelfs nog uitgezocht wat voor bril dat moet zijn geweest. (Alles is ten slotte te vinden op internet.) Het blijkt een speciaal voor de film aangepaste versie van de Ray-Ban RB3025 Aviator te zijn.

 

Materiaal: eiken tafelblad voor de achtergrond, stukjes grenen voor de portretdelen, alles gekleurd met pigment, zilverkleurige acrylverf, epoxyhars, afwerking met blanke alkydlak.

 

Maten (hxbr): 46 x 61,5 cm

 

2023

 

Indien je geïnteresseerd bent in wandobject ‘Brad’ kan je mij hieronder een bericht sturen.

Verstuur een bericht