Portfolio

55 items gevonden

Butterfly

Butterfly
AVH_1643-zonder-achtergrond-web

BUTTERFLY

 

Prijs op aanvraag

 

Ineens kreeg ik zin om een nieuw wandobject te maken met een herkenbare vorm. Een vlinder zou het worden. Die zijn op zichzelf al schaars genoeg aan het worden dus zo een beetje aandacht voor de vlinder vragen kan geen kwaad, vind ik. Ik ging als een speer aan de slag, eerst met een tekenpotlood en daarna met mijn zaag en wat grenen planken van een afgeschreven schoenenkast. “Goh lijkt wel de stijl van de Art Deco” zei een vriendin toen ik haar de vlinder halverwege in het maakproces toonde. Inderdaad, dat klopt helemaal. Ik kan er niks aan doen, ik houd nou eenmaal van de Art Deco, niet in mijn huis hoor, maar deze decoratieve stijl komt wel vaak terug in mijn werk. De diepe kleuren van edelstenen, het hoge contrast en de geometrische patronen en vormen uit deze stijl zijn kennelijk goed na te bootsen met wat sloophout, kleurpigmenten en mijn onverwoestbare 13 jaar oude Carvex decoupeerzaag.

Het object kreeg van mij de niet zo originele naam ‘Butterfly’.

 

Materiaal: oude grenen planken, stukje vurenhout, multiplex, houtlijm, pigmenten, alkydlak

 

Maten (hxbrxd): 68 x 74 x 3cm

 

2024

 

Indien je interesse hebt in dit wandobject dan kan je mij hieronder een bericht sturen. 


PEACE

PEACE
AVH_1281-web

PEACE

 

Prijs op aanvraag

 

Ik heb een heel ander type wandobject bedacht, namelijk een herkenbare vorm uit oud hout. Dit is ‘Peace’, het internationale vredesteken. Het is gemaakt van houtresten van eerdere projecten, en daar zitten ook resten van nieuwe ‘exotische’ plankjes fijnhout bij. Toegepast in stroken die je trouwens in veel van mijn werk (koffertassen, meubels, lampen) tegen zal komen. Dat nieuwe fijnhout is trouwens wel echt fijn en veel sneller te bewerken, vergeleken met wat ik normaal gesproken doe. Het zaagt als een malle, is nog niet krom getrokken, er zit geen lak op en er zitten ook nog eens geen spijkers, verroeste schroeven of beschadigingen in. 

 

Maten:  Ø 60cm, dikte 2,7 cm


Materiaal: multiplex, eik, grenen, azobé, okoumé, zebrano, wengé, padoek, pigment. Afgewerkt met blanke bijenwas 

 

2023

 

Indien je geïnteresseerd bent in dit wandobject dan kan je mij hieronder een bericht sturen.  


Brad

Brad
AVH_1450-zonder-achtergrond-web

BRAD

 

€650,-

 

Tijdens het zien van de speelfilm “Spy Game” bedacht ik om een portret te maken van Brad Pitt vanwege die coole kop met zijn gave zonnebril. Het portret hoefde van mij niet perse goed te lijken. Dat gaat ook bijna niet met zo’n rimpelloos hoofd en mijn stijl die juist rimpels en dergelijke nodig heeft voor de gelijkenis. Ik ben gewoon behoorlijk aan het experimenteren in mijn houten portretten, steeds verder in details gaan, nog meer 3d-effect. Heb ik dan iets met Brad? Nee hoor, het ging mij erom om jou te laten denken dat jij kijkt naar een kop met een gave zonnebril en een gedateerd kapsel, in plaats van naar 60 stukjes afvalhout.

 

Die bril is al een verhaal op zich. Ik heb hem voorzichtig in één stuk uit een grenen plankje gezaagd en daarna zo dun mogelijk gemaakt. De brillenglazen zijn eveneens van blauw-groen gekleurd grenenhout, afgewerkt met epoxyhars, maar lijken wel van steen wanneer je voor het werk staat. Ik wilde zelfs dat ie qua vorm op het origineel leek dus heb ik zelfs nog uitgezocht wat voor bril dat moet zijn geweest. (Alles is ten slotte te vinden op internet.) Het blijkt een speciaal voor de film aangepaste versie van de Ray-Ban RB3025 Aviator te zijn.

 

Materiaal: eiken tafelblad voor de achtergrond, stukjes grenen voor de portretdelen, alles gekleurd met pigment, zilverkleurige acrylverf, epoxyhars, afwerking met blanke alkydlak.

 

Maten (hxbr): 46 x 61,5 cm

 

2023

 

Indien je geïnteresseerd bent in wandobject ‘Brad’ kan je mij hieronder een bericht sturen.


Ton

Ton
AVH_0647

TON

 

Soms word ik gevraagd om een portret in hout te maken. Echter, mijn methode is niet geschikt om iedereen te portretteren. Het lukt eigenlijk alleen goed bij personen met veel contrast in het uiterlijk en hele persoonlijke uiterlijke kenmerken. En bij deze opdracht lukte dat uitstekend. Deze heer heet Ton, en is een portret van de in 1977 overleden Ton dat ik maakte voor de zestigste verjaardag van zijn zoon. Tons gezicht was namelijk vol plooien, flink kaal bovenop zijn hoofd en hij droeg een enorme zware sixties bril. 

 

Zou de echte Ton mijn werk gewaardeerd of überhaupt begrepen hebben? Ik denk misschien niet begrepen dat ik het van de straat haal, maar hij zou het wel normaal gevonden hebben dat ik hout hergebruik. In 1977 bestond het hele begrip recycling nog niet, maar zomaar iets weggooien was in die tijd nog volstrekt niet normaal. 

 

Materiaal: 'Ton' is gemaakt van een oud gefineerd tafelblad, grenen kastplanken, stukje van een voormalig beuken tafeltje, stukje eikenhout, triplex, pigment. Mooi detail: Tons stropdas is gemaakt van wat eikenhout van de schouw uit zijn eigen huis.

 

Maten (hxbr): 46 x 61cm

 

2021

 

Privé bezit


Joep

Joep
AVH_1577-zonder-achtergrond-web

JOEP

 

Superleuke opdracht afgerond: een houten portret van labradoodle Joep voor zijn liefhebbende baas I. De contouren zijn bij een doodle  door die krullende vacht heel moeilijk te zien en worden hier voorgesteld met stukjes grenenhout met iets hoogteverschil die niet super glad geschuurd- en in krullende lijnen gezaagd zijn. 

Maten (hxbr): 40 x 40cm

 

Materiaal: grenen kastplank, reststukjes grenenhout, kleurpigment, acrylverf, blanke alkydlak

 

2023

 

Privé bezit


Diesel

Diesel
AVH_1413-web

DIESEL

 

Voor hondeneigenaar J. een houten portret van haar bruine labrador genaamd Diesel. De contouren worden hier voorgesteld door middel van twee kleuren bruin en een klein beetje reliëf in de stukjes hout.

 

Materiaal: de achtergrond van het portret is gemaakt van een grenen plank, het portret zelf van wat restjes grenen. Dat alles is gekleurd met pigment en beschermd met blanke alkydlak. De ogen zijn geschilderd met acrylverf. 


Maten (hxbr): 40 x 40cm

 

2023

 

Privé bezit


Mara

Mara
AVH_1305-zonder-achtergrond-web

MARA

 

Dit is een houten portret van Mara, een zwart-witte kruising van verschillende hondenrassen uit Griekenland met een heel opvallend lichtblauw opaque oog. Wandobject ‘Mara’ is voor een speciale gelegenheid in opdracht gemaakt voor haar eigenaren. Voor de achtergrond van het wandobject heb ik gebruik gemaakt van de eikentafel die de overgrootvader van de hondeneigenaren zelf gemaakt heeft. Hoe mooi is dit?! Zo zou recycling altijd moeten zijn: iets van waarde, dat zijn beste tijd heeft gehad, niet weggooien maar omzetten in iets anders dat ook waardevol is.

 

Maten (hxbr): 40 x 40cm

Materiaal: eiken tafel, grenen plankjes, pigment, blanke alkydlak

 

2023

 

Privé bezit


Sam

Sam
Foto-06-11-2020-zonder-achtergrond-web

SAM 

 

Super leuke opdracht heb ik afgerond: ik heb voor hondeneigenaar J. een houten portret van zijn kooikerhond genaamd Sam gemaakt.

 

Materiaal: ‘Sam’ is gemaakt van de planken van een gesloopt grenen kastje.

Maten (hxbr): 46 x 46cm

 

2020

 

Privé bezit


Setter

Setter
IMG_0884-zonder-achtergrond-web

SETTER

 

Mijn Ierse setter is uit het juiste hout gesneden. Uit de zijkanten van een oud en lelijk grenen kastje dat ik vond tijdens het uitlaten van mijn hond, om precies te zijn. 

 

Sommige objecten maak ik voor mijzelf en dit wandobject is er één van. Het is heel waardevol voor me en het zal me altijd aan haar herinneren. 

 

Materiaal: oude grenen kastplanken gekleurd met houtkleur pigmenten, metalen onderdelen van versleten hondenriem, keperband

Maten (hxbr): 74 x 46,5cm

 

2018

 

Prive bezit


Torso#3

Torso#3
IMG_2383-zonder-achtergrond-web

TORSO#3

 

€840,- 

 

Tijdens de lessen in kunstgeschiedenis die ik volg zie ik zo veel prachtige met glas ingelegde stukken voorbij komen dat mijn fantasie compleet op hol is geslagen. De combinatie glanzend glas + hout móest ik persé ook proberen, en ik dacht meteen aan een torso van een paar oude vuren planken met een kledingstuk van op kleur uitgezochte wijn- en sierflessen van de glasbak.

 

De torso was vrij snel gemaakt en de flessen waren ook in een oogwenk in stukjes gebroken. Maar vervolgens bleken wel een fors aantal uren nodig te zijn om die stukjes glas in het kledingstuk te verwerken. Ik had het mezelf dan ook niet makkelijk gemaakt want door de bolle vorm van het glas en het driedimensionale lichaam was het verdraaid moeilijk om de stukjes te selecteren en op de perfecte plaats te krijgen. (Stel me even voor zittend aan mijn werktafel, met vieze kleverige lijm aan mijn vingers die ook nog eens in een bak met glasstukjes rommelen.) Het patroon hoefde ik niet helemaal te bedenken, het ontstond heel spontaan onder mijn handen en vormt de contouren van het lichaam en belijning in het houten kledingstuk. 

Materiaal: vurenhout, glas, epoxylijm, kleurpigment (ebben), acrylverf, blanke alkydlak

 

Maten (hxbr): 40 x 50cm

 

2023

 

Indien je geïnteresseerd bent in dit wandobject dan kan je mij hieronder een bericht sturen.