Portretten uit andere tijden

2 items gevonden

Noëlle

Noëlle
DSC00527-zonder-achtergrond-web

NOËLLE


€490,-   €590,-

Onlangs gaf een vriendin mij een mooi eiken kastje, dat van haar moeder was geweest. Het had twee geweldige deurtjes die meteen mijn brein aan het creëren zetten. Geïnspireerd door de vele modetekeningen van Erté uit de periode 1915-1918 creëerde ik een dame met een transparante sjaal die zwierig door de lucht zwermt en een vreemd gevormde schouder waarin een stuk van een kastdeurtje is verwerkt. 

Materiaal: één deurtje, het bovenblad, één zijkant en de dunne achterwand van het eiken kastje, stukken grenenhout van een tafeltje, acryl verf, acryl kraaltjes en een nylon veertje.

Maten (hxbr): 63 x 42cm

2019

Indien je geïnteresseerd bent in deze houten dame dan kan je mij hieronder een bericht sturen. 

 


Josephine

Josephine
DSC00115-zonder-achtergrond-web

JOSEPHINE


€440,-   €540,-

 

Dit is Josephine. Josephine was vroeger een smal beuken blad bovenop een stel ondiepe keukenkastjes. Ik viste het zware ding uit een container waarna de eigenaar aanbood het blad zelfs met zijn auto bij mij thuis te brengen. Na veel schaven en nog véél meer zagen resulteerde al mijn werk in dit portret van een mysterieuze dame. De lengte van het houten blad vroeg gewoon om een coiffure van lange zwierige lokken, waarbij mijn inspiratie vooral kwam van de Jugendstil en de modetekeningen van de Frans Russische kunstenaar en ontwerper Erté van rond 1915. 

 

Materiaal: beuken keukenblad, larikshouten planken, grenen tafeltje, eiken plankje, acrylverf en een antieke knoop van been met koperfiligraan.  

 

Maten (hxbr): 30 x 89cm

 

2019

 

Indien je geïnteresseerd bent in deze houten dame dan kan je mij hieronder een bericht sturen.