OVERIG

9 items gevonden

Lp koffer

Lp koffer
AVH_1162-color-edit-mobiel-web

LP-KOFFER met glaskraaltjes

 

Prijs op aanvraag

 

Wisten jullie dat je afval van polyethyleen plastic zoals doppen van melkflessen en drankkartons veilig kan smelten? Toen ik het hoorde zag ik gelijk een grote halfronde lp-koffer van hout met een intarsia van allerlei kleuren polyethyleen voor me. Zou ik hout en polyethyleen kunnen combineren door een decoratief patroon in de kofferklep te frezen en op te vullen met dat plastic? Dat moest ik onderzoeken.

 

Om te beginnen maakte ik een grote koffer van een paar vurenhouten planken: een rechthoekige body met een ronde scharnierende klep van maar liefst 18 lagen vurenhout. Na het frezen van het patroon in de klep bleek de polyethyleen tot mijn grote ergernis op geen enkele manier te hechten in de geultjes zodat mijn intarsia-ontwerp met plastic nooit zou kunnen slagen. Ik heb mijn plan moeten bijstellen en besloot om het patroon op te vullen met glaskraaltjes in de kleuren van de plastic doppen die ik speciaal hiervoor had opgespaard.  

 

En wat een mooi effect hebben die kraaltjes gegeven! Het is achteraf zelfs maar de vraag of mijn plan zó mooi uitgepakt zou hebben met polyethyleen als dat laatste wèl aan het hout gehecht zou hebben. Daarmee is ook deze koffer weer een heus kunstwerk geworden. Niet echt om lp’s mee te nemen (het handvat is meer bedoeld om de klep te bewegen), maar wèl een unieke eye catcher in je kamer.

Maten (hxbrxd): 42 x 36,5 x 10cm

Materiaal: vuren planken, houtlijm, kleurpigment, glaskralen, epoxylijm, blanke alkydlak, goudkleurig kofferbeslag

 

2023

 

Indien je geïnteresseerd bent in deze koffer dan kan je mij hieronder een bericht sturen.  


Singles koffertje

Singles koffertje
AVH_1054-edit-mobiel-web

SINGLES KOFFERTJE

 

Ik vroeg me af of ik een halfrond koffertje uit sloophout zou kunnen maken. Ik koos weer voor dit inmiddels mij bekende model als body, maar dan met een ronde ‘klep’ waarop ik een vinyl singeltje uit de seventies wilde aanbrengen. Met een houten handvat in een ronde vorm om het singeltje te complementeren. 

 

Het viel niet mee, het was veel werk om zo’n strakke ‘klep’ uit kromgetrokken planken te krijgen. En na het aanbrengen van donkerrode waterbeits zette het kurkdroge hout ook nog eens uit. Maar mijn voldoening is groot, het koffertje is een kunstwerk op zich geworden. Niet zo zeer om mee te sjouwen, wel heel leuk om naar te kijken.

 

Maten (hxbrxd): 27 x 23 x 10cm

Materiaal: vuren planken, vinyl, houtlijm, pigment, goudkleurige hardware, koordveter, blanke alkydlak

 

2022


Privé bezit


Koffertas#2

Koffertas#2
Foto 18-10-2021 11 34 19

KOFFERTAS#2

 

Eén koffertasje was niet genoeg. Het eerste exemplaar in blauw groene tinten (zie hier) was zó verkocht dus ik heb er nog één gemaakt. Dit exemplaar heeft 17 aan elkaar gestikte reepjes leer in de kleuren rood, paars, geel en bruin en is iets kleiner. Het hout is gekleurd met mahonie-pigment. 

 

Materiaal: repen leer, leerlijm, grenenhouten en azobé plankje, houtlijm, houtkleurpigment, blanke alkydlak, zilverkleurige hardware

 

Maten (hxbrxd): 17 x 23,5 x 10cm

 

2021

 

Verkocht


Koffertas

Koffertas
AVH_0522

KOFFERTAS

 

Een zak met leerrestanten bracht mij op een nieuwe uitdaging. Na knikkers, knuffels, lp’s, paraplu’s, gaspatronen, metaal en kunststof wilde ik nu eens hout met leer combineren in één object. Hout en leer zijn materialen met tegengestelde eigenschappen en bewerkingsmethodes. Leer wordt in de regel slechts gebruikt om hout te verfraaien, en hout wordt ook soms gebruikt om leer te verfraaien. Maar mijn bedoeling was een object te maken waarin het leer totaal vervangen wordt voor hout. En toen kwam ik al gauw uit op een tas, waarbij de combinatie -wat mij betreft- in geen geval een houtje touwtje indruk mag maken, maar juist strak en smaakvol moet ogen. 

 

Voor het model koos ik een eenvoudige koffertas-vorm om de overgangen tussen leer en hout te beperken tot 1-2, aangezien juist die overgangen (genageld of geregen) veel ruimte in beslag nemen en enigszins folkloristisch ogen. De flap, of overslag bestaat uit 16 aan elkaar gestikte reepjes leer uit de zak met leerrestanten. De body is gemaakt van reststukjes grenen- en vurenhout. 

 

Materiaal: leer, leerlijm, garen, zilverkleurige hardware, grenenhout, vurenhout, houtlijm, kleurpigment, blanke alkydlak

 

Maten (hxbrxd): 19 x 24 x 10 cm

 

2021

 

Verkocht


Designplant

Designplant
AVH_0280

DESIGNPLANT

 

Een paar weken geleden vond ik op straat vreemd gevormde staven van doorzichtig gekleurd kunststof. Geen idee waarvoor ze dienden, maar zoiets leuks kon ik niet laten liggen. Mijn brein ging gelijk in standje creëren. Zou ik deze kunststof staafjes met hout kunnen combineren, bijvoorbeeld in een interieurobject? Zou ik deze ogenschijnlijk niet bij elkaar passende materialen überhaupt wel kunnen combineren?

 

Jazeker, dat kon ik. Ik liet mijn fantasie volledig de vrije loop en maakte er mijn versie van de vleesetende plant Dionaea muscipula van. De Dionaea muscipula vangt insecten door de bijzondere bladvallen die dichtslaan als er een insect op landt. Dat gaat zo snel dat het insect geen kans maakt om te ontsnappen waarna enzymen het verteren. Mijn recente gevoel dat ik als mens wordt opgegeten door de natuur, wordt in deze fantasie-versie van de Dionaea muscipula gesymboliseerd. 

 

De (polycarbonaat?) staafjes boog ik om tot bladstengels. Ook bleken die staafjes goed te bewerken zijn met houtbewerkingsgereedschap. Van resthout maakte ik de doorgaans groene en rode bladvallen. Elke ‘val’ heeft een eigen kleuring met acrylverf gekregen. De vorm is bepaald door het restmateriaal (plankje, deurknop, stoelpoten). 

De bloempot is een oudje en eveneens van de straat. Het lavaglazuur erop correspondeert mooi met de luchtbelletjes in de kunststof bladstengels.

 

2021

 

Privé bezit

 
AVH_0308

Drie op een rij

Drie op een rij
DSC00228 color edit

Drie op een rij

 

Van een stuk beuken aanrechtblad en een tafelpoot zaagde ik mijn variant van Drie op een rij. Met in plaats van de bekende X en O nu een afbeelding van 2 van mijn wandobjecten, te weten Frederic en Annette


Maten(hxbrxd): 20 x 20 x 4cm

 

2019

 

eigendom van Kopi Susu


Designboom #2

Designboom #2
image4 zonder tafel

Designboom #2

 

Echtpaar A&E vond onze designboom ‘Upcycling Tree’ (zie hier) een fantastisch interieurobject en wilde graag een eigen exemplaar voor in hun eclectisch ingerichte woonkamer. Keshia van Beusekom en ik namen deze opdracht graag aan en maakten een boom op de gewenste maat, perfect passend bij hun prachtige behang. 

 

Materiaal: OSB

 

Maten (hxbr): 220 x 100cm

 

2018

 

Privé bezit


Upcycling tree

Upcycling tree
IMG_5996 color edit

Upcycling Tree


Dit is de Upcycling Tree, een grote boom van osb plaat. Collega Keshia van Beusenkom en ik hebben er hard aan gewerkt op het Domplein, met alleen een decoupeerzaag en een paar kratten als werkbank. Hij stond op het Domplein tijdens het evenement ‘Duurzame Week Utrecht’ te wachten op kunstzinnige kinderen die hem wilden versieren met bloemen en bladeren gemaakt van afval. 


Maten (hxbr): 244 x 122cm


De boom is na afloop van het evenement verkocht. 


2016


Cocon

Cocon
Voorkant-Cocon-color-edit-web

Cocon

 

Met Keshia van Beusekom heb ik van oude tribune-delen en pallets een sitcocon gebouwd voor de Buurtcamping Majellapark. Hij is groot en hoog genoeg voor 2 volwassenen om in kleermakerszit erin te zitten. Lampje aan het plafond, kussentjes erin en chillen maar!

 

Maten: h 170cm, Ø 140cm

 

Cocon is na afloop van het evenement verkocht. 

 

2016