Video

4 items gevonden

Hoe maakte ik Torso#2, de torso met de ritsen?

Af en toe maak ik een kort filmpje over het ontstaan van een werk dat ik op mijn website plaats. Dit is zo’n filmpje, het laat in ongeveer 2,5 minuten zien hoe ik de torso met de ritsen heb gemaakt. Door zo’n beetje in elke fase een foto te nemen en deze achter elkaar te zetten ontstond een mooi beeld van het maakproces tussen de eerste tekening en het laatste schroefje in het ophangsysteem. 

Klik hier om meer te weten te komen over dit wandobject.


Hoe maakte ik deze hartenbreker?

Ik heb een hele kleine video van ongeveer 3 1/2 minuut gemaakt over de totstandkoming van het portret van Rudolph. Vanaf de eerste ontwerptekening tot het laatste schroefje komt Rudolph in stappen tot leven. Klik en kijk naar de houten versie van een beroemde hartenbreker uit de jaren 1920-1930.

Hoe maakte ik het portret van Sam?

Mini video over de verschillende fases in de totstandkoming van het portret van Sam.

Dit is de eerste keer dat ik een klein filmpje over een werk heb gemaakt, en ik ga zeker meer van deze filmpjes maken. Er is een heel nieuwe wereld, die van de YouTube kanalen, voor me open gegaan. 


Virtuele expositie in plaats van ‘real life’

De koningsdag-groepsexpositie in het huis van de Dominicus is geannuleerd, maar men kwam op het lumineuze idee om de expositie online te organiseren. In plaats van heen en weer te sjouwen met mijn werk kon ik nu twee foto’s en een geluidsfragment aanleveren. (Maar ik heb dat geluidsfragment dan wel weer acht keer moeten opnemen; viel niet mee met die thuiswerkende en -lerende huisgenoten, een blaffende hond en klussende buren om mij heen.) De virtuele rondleiding begint overigens gelijk bij mijn werk / stem. Fijne koningsdag allemaal!