Time out voor nieuwe productfoto’s en mijn website

Misschien had je al gemerkt dat ik de afgelopen maanden niet zo veel nieuw werk heb gemaakt. Ik ben druk bezig geweest met het verder uitbouwen van mijn website en nieuwe productfoto’s van oud werk. Nu ik een nieuwe website heb heb ik al mijn productfoto’s eens onder de loep genomen. In het verleden keek ik niet zo nauw, maar mijn kennis en smaak is in de loop der tijd veranderd. En behoorlijk wat foto’s van oudere werken konden met de ogen van nu de toets der kritiek niet meer doorstaan, en moesten vervangen worden door betere exemplaren (voor zover dat nog mogelijk was). 
 
Productfotografie is wel een vak apart zeg! Er zijn nogal wat eisen waaraan een productfoto moet voldoen. Zo zou je moeten kunnen zien hoe groot een object is. Een goede productfoto moet je hebberig maken. Een goede productfoto moet een gevoel of sfeer oproepen. En dan moet ie ook nog scherp zijn en een interessant kleurgebruik hebben. Deze exercitie was dus super leerzaam. Het was geweldig om mijn fantasie er op los te laten en iets moois te creëren op een foto, maar het was zeker niet makkelijk.