Tijd voor productfotografie

Wat zijn goede productfoto's? Nu ik een nieuwe, betere website heb stel ik mijzelf die vraag bij elk ding wat ik gemaakt heb, gefotografeerd heb en hier presenteer. Er zijn nogal wat eisen waaraan goede productfoto's moeten voldoen. Je moet op een productfoto kunnen zien hoe groot het object is. En hij moet ook heel kunstzinnig zijn, of juist verleidelijk. Of een sfeer oproepen. Of een verhaal vertellen. En dan moet ie ook nog scherp zijn met niet teveel afleidende details  en een interessant kleurgebruik.

In het verleden keek ik niet zo nauw, maar mijn kennis en smaak is in de loop der tijd veranderd. En behoorlijk wat foto’s van oudere werken kunnen met de ogen van nu de toets der kritiek niet meer doorstaan, en moeten vervangen worden door betere exemplaren. (Voor zover dat nog mogelijk is.) Ik steek hier momenteel veel tijd in, en dus minder in het werk zelf. Productfotografie is wel een vak apart zeg! Deze exercitie is super leerzaam. Het is geweldig om mijn fantasie er op los te laten en iets moois te creëren op een foto, maar het is niet gemakkelijk.