Tekening van wandobject ‘Jan van Z’ naar wedstrijd

De gemeente Utrecht wil voormalig burgemeester Jan van Zanen volgens traditie laten portretteren en heeft daarvoor een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Ik ga een inzending insturen, te weten een bouwtekening voor een wandobject van Jan van Zanen in gerecycled hout. De tekening laat alle vlakjes en zaagsnedes zien die ik zal maken -als ik win. Best een lastig portret om te maken in hout want de man heeft weinig contrast in zijn uiterlijk en behalve een vierkante kaak, een humoristische trek om de mond en borstelige driehoekige hoge wenkbrauwen ook geen specifieke kenmerken waar ik iets mee kon doen, dus ik heb hem veel lijntjes en rimpels gegeven. De hele gevestigde kunstorde dingt natuurlijk mee dus mijn kansen liggen niet hoog maar meedoen is al leuk…….


Update: helaas gaat de opdracht voor het definitieve portret niet naar mij.