Sieraden met een knipoog naar andere tijden

Afgelopen maanden probeerde ik meerdere keren mijn houten dames op oorhangers af te beelden. Een 1e poging van een restje balsahout, een afbeelding van Annette op links plus Frederic op rechts en witte acrylverf vond ik niet geslaagd. De hangers waren ongelijk qua dikte en wit is niet mijn favoriete kleur. Een 2e poging met balsahouten hangers en een afbeelding van Isabelle op een blauwe achtergrond slaagde ook niet: de hangers hadden zichtbare groefjes en de donkere houtkleur drukte de afbeelding weg. Daarna volgde een 3e poging met wit gelakt balsahouten hangers waarop de afbeelding niet goed hechtte. Een restje vuren triplex met dezelfde afbeelding leverde dit mooie resultaat. Dit zijn ze helemaal! Dit ontwerp ga ik verder uitwerken, misschien wel een sieradenlijn als nevenproduct in de toekomst.