Ontwerpschets voor houten portret ‘Jan van Z’ naar wedstrijd

De gemeente Utrecht wil voormalig burgemeester Jan van Zanen volgens traditie laten portretteren en heeft daarvoor een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Ik ga een inzending insturen, te weten een ontwerpschets voor een portret van Jan van Zanen in gerecycled hout. De schets laat alle vlakjes en zaagsnedes zien die ik zal maken -als ik win. Best een lastig portret om te maken in hout want de man heeft weinig contrast in zijn uiterlijk en behalve een vierkante kaak, een humoristische trek om de mond en borstelige driehoekige hoge wenkbrauwen ook geen specifieke kenmerken waar ik iets mee kon doen, dus ik heb hem veel lijntjes en rimpels gegeven. De hele gevestigde kunstorde dingt natuurlijk mee dus mijn kansen liggen niet hoog maar meedoen is al leuk…….

 

Update 23/11 : Inmiddels heeft de jury uit de 49 inzendingen een winnaar gekozen. Helaas gaat de opdracht voor het definitieve portret niet naar mij.