Even geen geïnspireerde houtkunst

Misschien had je al gemerkt dat er de laatste tijd nauwelijks nieuw werk uit mijn handen komt. Tja, dat klopt dus. Ik heb een kast vol met hout, en altijd ideeën genoeg, maar de afgelopen twee maanden geen enkele zin om iets moois te gaan maken. Misschien komt het door de vele regen in het afgelopen voorjaar die maakte dat ik niet buiten zagen en schuren kon? Misschien komt het door mijn gekneusde pols? Misschien komt het door mijn focus die momenteel ergens anders ligt, namelijk bij mijn nieuwbouwhuis? Want ik ben wèl bezig met het inrichten daarvan. Ik doe allerlei kleinere projectjes zoals enkele schilderij- en fotolijsten kunstzinnig bewerken, een oud oranje led-lampje herstellen, retro pannenlappen in de leuke seventies kleuren haken, of het in elkaar flansen van een paar nieuwe bankkussens. Daarnaast ben ik begonnen met mijn huis al hier en daar op te schilderen en verkoop-klaar te maken, dat wil zeggen het uitwissen van de evidente sporen van 30 jaar hier wonen.

 

Mijn hoofd staat dus kennelijk helemaal niet naar het maken van nieuwe houten kunstobjecten, het zit propvol met andere, meer op de nabije toekomst gerichtere dingen. Misschien ligt de oorzaak uiteindelijk wel bij het feit dat ik altijd objecten maak die ik zelf ook in mijn eigen huis zou willen hangen of neerzetten, en momenteel ben ik al in een soort ‘afscheid van het oude huis/ op weg naar het nieuwe huis’-fase. Eén ding weet ik in ieder geval wèl zeker; die broodnodige inspiratie en motivatie komen vanzelf weer terug, omdat ik het creëren van mooie dingen nu eenmaal niet laten kan.