Nieuwe serie wandobjecten: de realistische ‘Hartenbrekers’ komen eraan

Ik ben zo enthousiast over mijn nieuwe wandobject genaamd ‘Kiki’ dat ik deze even met jullie moet delen in een nieuwsbericht. Tot dusver waren mijn wandobjecten fantasieportretten, geïnspireerd door mode-tekeningen uit de jaren 20 van bekende tekenaars als Eduardo Garcia Benito, Erté of George Lepape. Nu begin ik aan een nieuwe serie houten portretten waarbij de inspiratie van 100 jaar oude foto’s van beroemde filmsterren en andere hartenbrekers komt. 


Lag bij de eerste serie wandobjecten de nadruk op een vreemde hoge schouder of een hoog voorhoofd, bij de nieuwe serie daag ik mezelf uit om realistische vormen en specifieke details na te maken. Bij dat laatste moet je denken aan handen, vingers, een hoed en voile, kleding, handschoenen en sieraden. Mijn bedoeling is dat je denkt dat je in 3D een pofmouw ziet, maar eigenlijk kijk je naar 20 stukjes hout. Deze houten hartenbrekers zullen ook allemaal ongeveer dezelfde maten hebben, en als voormalig meubel niet meer herkenbaar zijn. 


Ik ga de uitdaging van deze nieuwe realistische serie aan en ik ben heel benieuwd wat ik allemaal nog zal tegenkomen aan problemen en puzzelstukken. Want hout is hard, en ik probeer van iets hards iets zachts (huid, haren, kleding) te maken. Wordt vervolgd …..