Nieuw project: caravan ombouwen naar een dubbeldekker

Ik ben met zo’n debiel project bezig, de gekste ooit tot nu toe. Bij Tour d’Artistique ontstond de vraag of het überhaupt mogelijk is om een caravan te veranderen in een dubbeldekker door er een stuk bovenop te zetten. Dát wilde ik natuurlijk wel proberen. Een gevaarlijk project is het ook, want die caravans komen op de snelweg, dus de constructie van zo’n dubbeldekker moet wèl solide en veilig zijn.
Het ‘onderstel’ zou gevormd worden door een grote caravan met een deels rot dak. Op dat dak zou het bovenste deel van een andere, kleinere caravan moeten komen. 
In het dak van de onderste caravan is om te beginnen een vrij groot gat gezaagd. Daarna is de kleinere caravan door het midden gezaagd. Vervolgens is het bovenste deel op de onderste caravan getild en heb ik met balken, enorme bouten, constructielijm en een hoop lef de twee caravandelen op elkaar gemonteerd. Verder heb ik nog een opstapje gemaakt zodat je door het gat in het dak in het bovenste deel kan rondkijken. 
Ik vind het reuze spannend hoe het met dit gevaarte op de weg zal vergaan. Ik moet nog even wachten; in mei pas gaat ie de weg op.
IMG_0720-edit-web