Hout/meubel + 2e materiaal = spannend ontwerp

Met veel plezier werk ik 3 dagen per week bij maar liefst 2 community art projecten. Mijn creatieve vermogens hebben hierdoor wel een flinke swung gekregen. Ik kan in de ateliers over zoveel leuke aparte materialen beschikken en sparren met collega’s dat ik niet kan wachten om nieuwe dingen met hout te proberen. 


Ik ben dus voortdurend op zoek naar aparte combinaties van hout met [nog iets]. Of van meubels met [nog iets]. Knuffeldieren, poppetjes, stofjes, gaspatronen, knikkers, elektriciteitsbuizen, elektriciteitsdraad, oude lampenkappen, leerresten, fietsbanden, you name it. In een knuffeldier zag ik ineens bekledingsstof voor een meubel. Uit bij elkaar passende knuffels heb ik vervolgens lapjes geknipt, en deze lapjes zijn om een oud caféstoeltje gedrapeerd en vastgenaaid.


Door anders naar een materiaal te kijken ontstaan ineens nieuwe gezichtspunten, nieuwe combinaties, en uiteindelijk hele gewaagde ontwerpen. Niet zo veilig als decoratief schilderwerk op meubels, maar wel heel spannend om te maken. 

IMG_1336 color edit