Oude knuffels = stof + kleur + plezier = nieuwe lampenkap

Je kunt op vele manieren naar materiaal kijken. Als ik naar een speelgoedknuffel kijk dan zie ik stof, textuur, kleur, zachtheid, plezier en vorm. Met deze aspecten speel ik in dit ontwerp. Vorige week kreeg ik namelijk ineens het wilde idee om een lampenkap van aan elkaar genaaide stroken 'knuffelbeesten-stof' te maken. De knuffels zijn hiervoor eerst gewassen en daarna uit elkaar gehaald. Vervolgens heb ik lapjes geknipt met behoud van zo veel mogelijk details. Een knuffel levert meestal maar kleine stukjes textiel op, vaak geplooid of rond geknipt, dus ze moesten allemaal eerst 'recht' gemaakt worden. De lapjes heb ik weer aan elkaar gestikt tot stroken. Door veelvuldig te schuiven met die stroken ligt hier nu een afwisselende, spannende lap op de grond. 

Zó ziet een knuffel-lampenkap er dus uit, plat gelegd op de grond. Volgende fase is de lap opspannen om het frame van de kap. Ik heb de kap nog niet in huis, moet helaas nog even wachten. Dat is wel moeilijk want ik wil dóór.


P.S. Ben je benieuwd naar het resultaat? Klik dan hier om het te zien.