Experiment: sixties portret met psychedelische kleuren in acryl. Top? Of flop?

Na het zien van een reclame van een kledingmerk met een zwart silhouet tegen psychedelisch gekleurde achtergrond kreeg ik het idee om dat beeld in hout om te zetten. Ik bedacht een fantasie portret van een man met een jaren 60/70 kapsel tegen een bont beschilderde achtergrond van acrylverf. Voor het gezicht en vooral het kapsel gebruikte ik een foto van Jim Morrison. Ik wist van tevoren niet hoe het uit zou pakken, maar toen het werk gereed in mijn werkplaats stond werd ik er wel heel enthousiast van. Maar nu het aan de muur tussen de andere wandobjecten hangt moet ik mijn mening wijzigen. Het is relatief kleiner (30 × 40 cm), heeft een hardere uitstraling, en de kleuren spatten er wel heel erg af. Het gezicht zelf komt letterlijk niet uit de verf, je ziet eigenlijk alleen de achtergrond. Dus bij nader inzien is het werk toch eerder een flop dan een topper. Waarschijnlijk zal dit portret op termijn gesloopt worden om de eiken achtergrond voor iets anders te gebruiken.