Ik probeerde weer iets nieuws: zachtheid uit verweerde planken

Ik ben altijd op zoek naar de verbinding tussen hout en [iets], 2 ogenschijnlijk niet bij elkaar passende materialen. Voor het portret ‘Dolores’ (zie hier) maakte ik kleding met erin gefreesde kraaltjes. Ik was zó gecharmeerd van dit effect dat ik wat meer met kraaltjes wilde proberen. Maar naast versiering, plezier en kleur toevoegen zijn er weinig andere combinatiemogelijkheden met hout, omdat de kraaltjes gewoon te klein zijn. Maar een volgend object zag ik wel voor me: een hals/bovenkant torso vol met kralensnoeren. Een mooi experiment om de kraaltjes nog eens in te frezen.Wordt dit een nieuwe serie sculpturen van hout met [nog iets]? Dat weet ik nog niet, maar er zijn zoveel afgedankte kleurrijke materialen waarmee ik hout zou kunnen verbinden dus ik kan nog een boel ontdekken.

 

Wil je meer informatie over deze Torso dan vind je dat hier