Vliegende start na winterstop: kunst ván een meubel

Ik ben zó enthousiast over dit nieuwe ontwerp. Ik zag een paar maanden geleden een fantastische afbeelding in een boekje van Theo Menten en ik dacht meteen: die afbeelding ga ik in hout uitvoeren voor een groot object voor aan de muur. In gerecycled hout wel te verstaan. Het was alleen wachten op de juiste vorm en omvang van een tafeltje dat ik op straat moest vinden voor ik aan de slag kon gaan. Nou kwam dat ook wel goed uit want in de winter houd ik een winterstop in mijn werkplaats. Maar ik stond te popelen om te beginnen, en toen ik dat tafeltje eenmaal gevonden had ging ik dan ook als een speer. Ik was niet te stoppen, zo enthousiast werd ik. Het is zo vernieuwend om nu eens geen kunst op een meubel, maar kunst van een meubel te maken. Ik vind het een soort medaillon geworden. Aanvankelijk was ‘Medaillon’ ook de werktitel maar inmiddels heb ik besloten het wandobject een naam te geven.

 

Nu ik zo tevreden over het resultaat ben wil ik verder in deze richting gaan. Ik ga een serie wandobjecten van oud hout maken. Portretten in Art Deco stijl, daar wordt een mens toch vrolijk van. En voor de benaming begin ik vooraan in het alfabet. Dus welkom ‘Annette, de dame met de veer’!