Helene, Mata H en Josephine B stonden al klaar om te emigreren maar het bleek ‘an international art scam’

Ene kunstenaar genaamd Charles uit San Fransisco wilde zijn vrouw een prachtig kado voor een huwelijksjubileum geven, en benaderde mij om 3 wandobjecten te kopen. En er was veel haast bij want het feest was al snel. Ik checkte wat van zijn gegevens en zijn website, die zagen er prima uit, dus ik ging er op in. Na een paar dagen wat heen en weer e-mailen kwamen we tot een overeenkomst. Maar in plaats van Fedex stelde de koper een internationaal vrachtbedrijf voor dat sneller maar wel 10 keer duurder was. Ik werd vervolgens gevraagd om die peperdure vrachtvervoerder alvast voor te schieten want zijn betaling zou te laat op mijn bankrekening komen te staan. Op dat moment gingen bij mij de alarmbellen luid rinkelen. 


Dit is een hele gewiekste vorm van oplichting. Het is ook identiteitsfraude; die e-mails kwamen niet van de echte Charles, die inmiddels stevig baalt dat in zijn naam collega-kunstenaars worden opgelicht. En als ik het niet eerder had doorzien waren mijn werken zelfs door die zogenaamde vrachtvervoerder opgehaald en was ik ze ook nog eens kwijt geweest. Ik had gelukkig de werken alleen maar ingepakt en klaargezet. Payment in advance, are you kidding??!!