Vrij experimenteren: kan ik paraplustof breien?

Er komt behalve wat decoratief schilderwerk nauwelijks eigen werk uit mijn handen de laatste maanden. Dat is voornamelijk omdat ik in allerlei samenwerkingsverbanden met andere ontwerpers en kunstenaars werk, waardoor ik vier dagen per week niet in mijn eigen werkplaats ben. En in mijn eigen werkplaats is het eigenlijk ook nog eens het verkeerde seizoen: te koud en vochtig voor houtbewerking. Maar vorige week ben ik dan eindelijk weer begonnen aan een eigen ontwerp. En daar ben ik blij om want hoewel samenwerken gezellig is, en vaak ook nog eens leerzaam, werk ik toch het liefst alleen. 


Dit jaar wil ik meer experimenteren met combinaties van hout, materialen en diverse handwerktechnieken als breien, haken, borduren en macramé. Omdat ik kan beschikken over enorme hoeveelheden reststof van paraplu’s had ik bedacht om deze stukjes aan elkaar te breien en te bezien of ik daarvan een lampenkap kan maken. En ja, dat lukt. Moet je eens kijken wat een mooi effect dit breisel geeft. Straks gaat een oude houten door mij opgeschilderde lampenvoet eronder en mag het licht aan. Ik ben heel benieuwd hoe dat eruit zal zien……


P.S. Om het eindresultaat te kunnen bekijken klik je hier.