Hondenportretten zijn een schot in de roos

Tijdens de laatste twee exposities trekken mijn houten hondenportretjes nogal wat aandacht. Ik kan dus wel de prachtigste Art deco dames maken, maar bezoekers zien sneller hun eigen hond bij hen thuis aan de muur hangen. En tijdens de Atelierroute kreeg ik dan ook een opdracht voor het maken van weer een nieuw hondenportret: deze keer een portret van een labradoodle. Het is de derde al die ik dit jaar heb mogen maken. Hondenportretten zijn kennelijk een schot in de roos.

Ze zijn allemaal weer anders. Het is maar net wat ik wil c.q. kan benadrukken in de stukjes hout. Voor mij was het nu een leuke uitdaging om zo’n krullende doodle vacht vorm te geven. Door minder glad  schuurwerk en rechte lijnen te vermijden vind ik dat dat me zeker is gelukt.  

 

Dit is overigens mijn laatste wandobject van dit jaar. Met het aanbreken van de vochtige koude houd ik in mijn werkplaats winterstop.