Gevolgen van 50 maanden buiten in weer en wind

Moet je eens zien hoe mijn zelfportret er uitziet, nadat ik het zo'n 4 jaren geleden als alternatief naambordje naast mijn voordeur hing. Blootgesteld aan wind en regen is het onherroepelijk achteruit gegaan. Onder invloed van vocht zijn de verschillende houtlagen gaan ‘werken’ ten opzichte van elkaar. En de lak is inmiddels verweerd en staat ‘open’. Aldus is er veel vocht in het het hout gedrongen. Hierdoor zijn vrijwel alle okergele en mahonie-rode kleurpigmenten uit de haren en achtergrond gespoeld. En er zijn groene en zwarte schimmels bijgekomen.

Omdat het bordje toch one of a kind is en ik het wil behouden zal ik deze week aan de slag moeten om het in een wat fraaiere staat te krijgen en het daarna met epoxy sealen voor een betere waterdichtheid. 

 

Doe mij dus niet na; hang mijn werk niet op in je tuin, ook al past het nog zo bij je sfeer. Ik zou er van genieten in je woonkamer.