Er komt een grotere werkplaats, maar ik moet nog wel zo’n 21 mnd wachten

Een kleinere houtwerkplaats dan de mijne zal je in Utrecht niet snel vinden. Hij is piepklein, slim opgebouwd en goed georganiseerd, maar met enkelsteens muren is er in de winterperiode nauwelijks te werken. Voor ‘schonere’ werkzaamheden heb ik dan ook een deel van mijn woonkamer als atelier ingericht. Mijn opslag is deels in Hilversum, en nog een vierkante meter op mijn zolder. Dus je begrijpt vast wel dat méér en drogere ruimte mijn allergrootste wens op werkgebied is.

 

En als er geen gekke dingen of rampen tussenkomen gaat mijn wens over plusminus 21 maanden uitkomen. Wij hebben een tijd geleden een nieuwbouwhuis gekocht dat dan gereed zal zijn. We waren lang in het ongewisse maar weten nu dat de bouw over 9 maanden gaat beginnen. De garage gaat ingericht worden als mijn werkplaats. Vrienden vroegen mij of ik al uitkeek naar een nieuwe keuken. Nou nee dus, die kan me echt niet schelen. Maar mijn werkplaats, die wel dus. Joehoe! Ik heb daar zo’n zin in, zit nu al plannen te maken voor de inrichting.

 

Voordeel #1: Dan hoef ik niet steeds alles consequent op te ruimen.😃

#2: Dan heb ik geen last meer van vochtige lucht en ben ik zelfs helemaal onafhankelijk van het weer.😃

#3: Dan kan ik makkelijker groter werk maken en hoef ik daarvoor niet speciaal iets te huren.😃

#4: Dan hoef niet zo te schipperen met de ruimte en kan ik meer gereedschappen kopen.😃

#5: Dan kan ik in mijn werkplaats een ‘open atelier’ organiseren.😃