Aanrader: Sculpturen van vrouwenhoofden in Museum Beelden aan Zee

Ik heb toch wel iets met vrouwenhoofden. Een paar jaar geleden heb ik een prachtig beeld van Jaume Plensa tijdens Artzuid in Amsterdam gezien. Dus ik moest wel naar deze tentoonstelling. En ik vind het een aanrader. Zijn sculpturen van vrouwenhoofden zijn zó aaibaar! Het is zo bijzonder om te zien hoe hij speelt met de dimensies in zijn sculpturen. Ik vind het heel interessant om te zien hoe hij in staat is om de breedte van een vrouwengezicht zo smal te maken en dat de schuinte waarmee je tegen het gezicht aankijkt verandert met elke stap die je zet. Ik vind ze weergaloos. Ik zou willen dat ik het zelfde zou kunnen bewerkstelligen in hout. Dat je voor het portret staat en diezelfde vloeiend wisselende diepte ervaart zoals je die ervaart wanneer je voor zijn beelden staat. T/m 22 september te zien. 

Foto-24-07-19-18-31-43-edit-web