Ben en blijf kunstenaar & houtbewerker (in deeltijd)

Al jarenlang werk ik ‘met mijn houtjes’ in deeltijd. Het andere deel van mijn tijd was ik met onze Ierse setter buiten op pad en in de natuur. Maar nu ze er niet meer is heb ik meer ‘lege’ vrije tijd die ik niet in mijn houtjes wil steken. Want mijn inimini werkplaats is te klein-, mijn opslag voor gereed werk en de omvang van mijn klantenkring zijn dat ook-, en mijn voorraad gevonden hout is te instabiel voor veel meer productie dan dat ik nu creëer. En het is ook niet zo best voor mijn longen om full time met mijn gezicht 10cm boven mijn decoupeerzaag te hangen en houtstof / oplosmiddelen in te ademen. Aan de andere kant wil ik ook niet elke dag urenlange wandelingen in het bos in mijn eentje maken, en een nieuw settertje is nog helemaal niet aan de orde. Dus ik heb een hele nieuwe mooie zinvolle weg ingeslagen; ik ga voorlopig een paar diensten p.w. werken in de Stadshospice maar ik blijf natuurlijk deeltijds kunstenaar.