Bezocht: prachtige Expressionisten in het Singer Museum

Prachtige werken van hele beroemde Duitse expressionisten zijn er momenteel te zien in het Singer Museum, en vandaag heb ik ze mogen bekijken. Wat een kleurenpracht en expressie met woeste verfstreken! Vooral dit portret genaamd ‘de Slaapster’ van Alexej von Jawlensky uit 1911 maakte indruk op mij: een vrouwengezicht dat met een enorme vaart geschilderd lijkt. Het heeft een eenvoudige vorm zonder diepte. Ik vind de zwarte contourlijnen van het gezicht simpel maar prachtig. Die zwarte strepen lijken op de zaagsnedes die ik in mijn portretten maak. Eén lijn lopend van de wenkbrauw naar de neus. Die typerende felle contrasterende kleuren -oranje, rood en groen- in de huid vind ik gedurfd. Misschien iets om zelf eens mee te experimenteren, al zie ik dat me zelf nog niet gauw doen.  

Tot en met 25 augustus te zien.